Friday, April 6, 2012

Boem torta (2)

Boem torta
Potrebno je:
Kore:
14 belanca
350 g šećera
140 g čokolade u prahu
210 g oštrog brašna
210 g pečenog mlevenog lešnika
Fil:
16 žumanaca
250 g šećera
2 vanilin šećera
1,2 l mleka
15 kašika oštrog brašna
2 belanca
Glazura:
200 g čokolade (odozgo)
3 kašike ulja
malo vode
šlag (sa strana)
Priprema:
Umutiti mikserom 2 belanca, postepeno dodavati, 50 g šećera, 20 g čokolade u prahu, 30 g oštrog brašna i 30 g pečenog, mlevenog lešnika.
Ispeći 7 korica prema gore navedenim sastojcima, na prevrnutoj velikoj tepsiji (podmazanoj i pobrašnjenoj, ili na al. foliji ili masnom papiru).
Fil: 16 žumanaca, 250 g šećera, 2 vanil šećera, 1,2 l mleka, 15 kašika oštrog brašna i 2 belanca.
Staviti da provri 1 l mleka, šećer i vanil šećer, a u ostatak mleka, umešati brašno i kad provri, zakuvati fil i dobro mešati.
U ohlađen fil dodati umućen 1 ceo margarin i čvrsto umućena 2 belanca (belanca umešati u fil na kraju varjačom). Odozgo preliti čokoladom, a sa strane ukrasiti šlagom. (200g čokolade, 3 kašike ulja i malo vode – da ostane gusta glazura).
Brzo preliti preko torte i poravnati.

No comments:

Post a Comment