herry torta
Potrebno je:
650 g šećera18 kašika vode
250 g mlevenog keksa
250 g mlevenih oraha
210 g margarina
300 g čokolade
500 g višanja
2 kašike gustina
500 g slatke pavlake
500 g šlaga
2 kesice učvršćivača za šlag
100 g šećera u prahu
Priprema:
Prvi deo (Bajadera): 650 g šećera prokuvati sa 18 kašika vode. Skloniti sa šporeta, pa dodati 250 g mlevenog keksa, 250 g mlevenih oraha, 210 g margarina i 100 g čokolade.Višnje ocediti.
Sok staviti da prokuva, ali pre toga odvojiti nekoliko kašika soka, pa ga izmešati sa 2 kašike gustina. Kada sok prokuva, dodati gustin i višnje.
Od prvog dela napraviti koricu, a preko toga staviti višnje.
Drugi deo: Umutiti 500 g pavlake.
Posebno umutiti šlag u koji dodamo 2 kesice učvršćivača za šlag i 100 g šećera u prahu.
Spoiti pavlaku i šlag i podeliti na dva dela. Jedan deo staviti preko višanja.
Treći deo (Mousse au chocholat): U drugi deo šlag-pavlake staviti preostalih 200 g čokolade, koju ste pre toga otopili.
Sve pomešati i staviti preko drugog dela.
Tortu možete ukrasiti rendanom čokoladom, čokoladnim mrvicama, mlevenim orasima...po želji.
No comments:
Post a Comment