Lisnata slana torta
Potrebno je:
500 g lisnatog testa4 dl kisele pavlake
500 g sitnog sira
150 g ajvara
300 g praške šunke
4 jajeta
100 g kačkavalja
3 krastavca kornišona
kečap
so
Priprema:
Lisnato testo razviti oklagijom, oblikovati jednu tanju koru, a zatim je ispeći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.Jaja skuvati, oljuštiti, izrendati i posoliti.
U posudu za mešanje sjediniti sitni sir i kiselu pavlaku.
Gotovo testo razlistati i formirati prvu koru na poslužavniku odgovarajućeg kalupa.
Koru filovati namazom od sira, zatim staviti novi list. Naneti prašku šunku i preklopiti drugom korom. Premazati je filom od sira, preko posuti narendana jaja, pa staviti treću koru. Treću koru namazati ajvarom, pa staviti koru. Postupak ponavljati, dok ima materijala.
Gotovu slanu tortu premazati preostalim filom od sira, posuti narendanim kačkavaljem, ukrasiti kečapom i kornišonima predhodno isečenim na kolutove.
No comments:
Post a Comment