Friday, April 6, 2012

Burekčići (2)

Burekčići
Potrebno je:
1,5-2 kg brašna (po želji)
voda
so
Za nadev:
kupus
mladi sir
mleveno meso
1 glavica crnog luka
so
biber
Priprema:
Zamesiti meko testo, što toplijom vodom, od brašna i soli. Odvojiti 7-8 jufki veličine dezertnog tanjira, premazati uljem i ostaviti na toplom, da odmara pola sata.
Za to vreme, narendati kupus i upržiti. Začiniti dobro biberom i solju. Mlad sir posoliti, ako je neslan.
Crni luk usitniti i pržiti dok ne postane staklast, potom dodati meso, pobiberiti i posoliti.
Količine namirnica za fil su proizvoljne, ko kako voli.
Od jufki razvlačiti kore preko stolnjaka, da budu što tanje, ali paziti da se ne cepaju.
Svaku nadevati filom (kupus, meso, sir..). Pomoću stolnjaka urolati kore, pa svaki zavijutak savijati u vidu potkovice. Ređati u podmašćen pleh, premazati uljem i peći u ugrejanoj pećnici na 250 stepeni.
Burekčiće pred kraj, poprskati mineralnom vodom i vratiti za trenutak u rernu.
Gotovi su kad lepo porumene.
Služiti uz ovčije kiselo mleko.

No comments:

Post a Comment