Friday, April 6, 2012

Hladna predjela

Slana torta sa paprikama


Potrebno je:
15 komada crvenih, pečenih paprika
1/2 kg krem sira (ili sremskog sira)
1 kisela pavlaka
300 g praške šunke
150 g slaninice (koja nije masna)
300 g kačkavalja
1/2 vezice seckanog peršunovog lišća
oštro brašno
4 jajeta
oko 150 g prženog susama
Priprema:
Pečene paprike oljuštiti, posoliti i uvaljati pre pohovanja u oštro brašno, jaja i na kraju u prženi susam. Ispohovati paprike i staviti ih da se hlade. Za to vreme pripremiti fil.
Sjediniti krem sir, 150 g rendanog kačkavalja, 1 pavlaku, 300 g praške šunke izrendati, (tako je mnogo brže od seckanja, a efekat je isti), sitno seckani peršun i sitno seckanu domaću ne masnu slaninicu. Soli dodati ako je potrebno.
Tortu filovati redom: Paprike, fil...treba da bude 3 reda paprika i 3 reda fila.
Na kraju odozgo narendati ostatak sira kačkavalja i iseći tortu na kocke. Prijatno!

No comments:

Post a Comment