Torta beli anđeo sa rozen koricama
Potrebno je:
1 pakovanje kora za rozen tortu1 l mleka
10 kašika šećera
3 pudinga sa ukusom slatke pavlake
250 g margarina
200 g mleka u prahu
300 g bele cokolade
500 g šlaga
kisela voda
Priprema:
Belu čokoladu sitno iseckati. U šerpu sipati 8 dl mleka, dodati 10 kašika šećera i kuvati dok ne provri.Posebno umutiti preostalo mleko sa pudingom, pa sipati u ključalo mleko. Kuvati dok se ne zgusne uz neprestano mešanje.
U ohlađen puding, dodati margarin i umutiti mikserom.
Na kraju sipati mleko u prahu i čokoladu i dobro izmešati.
Umutiti šlag sa kiselom vodom.
Filovati sledećim redom: Kora, fil, kora. Postupak ponavljati dok se ne utroše sve kore. Gornju koru ukrasiti šlagom.
No comments:
Post a Comment