Pancerote ala Srbijana
Potrebno je:
300 g mleka (može pola vode, pola mleka)2 kašike ulja
1 kocka kvasca
1 kašičica soli
brašna oko 1/2 kg
Fil:
kečap
pavlaka
šunka
šampinjoni
kačkavalj
slaninica
origano
Priprema:
Staviti kvasac sa prstohvatom šećera u malo vode ili mleka da naraste, pa od svih sastojaka za testo zamutiti testo, ne baš tvrdo, da se ne lepi za ruke. Istresti na pobrašnjenu podlogu pa još jednom premesiti.Rastanjiti testo, pa od rastanjenog testa plastičnim kalupom ili čašom praviti krugove prečnika 12 cm, filovati ih po želji: Kečap, pavlaka, pizza šunka, sir, slaninica, šampinjoni, posuti origanom i biberom, a onda krugove preklopiti i zatvoriti, najbolje pritisnuti viljuškom po ivici, pa pržiti u vrelom ulju.
Kao dodatak preporučujem umućenu pavlaku i kečap sa malo preprženog susama, u koji ćete umakati pancerote.
Prijatno!
No comments:
Post a Comment