Friday, April 6, 2012

Fina čokoladna torta

Torta Improvizacija
Potrebno je:
Za tri kore:
15 jaja
15 kašika šećera
6 žumanaca
6 kašika šećera
9 kašika brašna
6 kašika kakaoa
3 praška za peciva
Za fil:
1 l mleka
300 g čokolade
3 pudinga od čokolade
šećer (po ukusu)
1 margarin
9 žumanaca
Priprema:
Kora: Izmutiti 5 belanaca, dodati 5 kašika šećera, 2 žumanca, 2 kašike kakaoa, 3 kašike brašna i 1 pecivo.
Na isti način ispeći još 2 kore.
Skuvati šerbet po želji i svaku koru poprskati (predlažem da se kore malo više natope, budu lepše i sočnije, ali opet ne preterivati).
Fil: U litar mleka skuvati 3 pudinga od čokolade sa 12 kašika šećera, zatim dodati 300 g čokolade, mešati dok se ne otopi. Kada se fil ohladi, dodati 1 izrađen margarin i 9 žumanaca (nikako ne kuvati žumanca sa pudingom, jer to onda nije to, fil bude jako tvrd).
Staviti jednu koru na tacnu, poprskati je šerbetom zatim staviti fil, pa preko drugu, pa poprskati, pa fil i na kraju staviti treću i poprskati.
Uživajte, torta je jako ukusna.

No comments:

Post a Comment