Posni mini-kiš
Potrebno je:
2 pakovanja mešanog povrća (grašak, šargarepa krompir..)200 g krupno sečene tunjevine
1 kesica posnog majoneza
1 kesica čili-senfa
so
biber
francuski hleb (ili tost hleb)
1 manja glavica zelene salate
nekoliko strukova mladog luka
2 čena belog luka
1 kašika maslinovog ulja
sok od 1/2 limuna
Priprema:
Skuvati povrće i ocediti. Tek nakon ceđenja povrće posoliti i dobro izmešati. Dodati pola kesice posnog majoneza i dobro izmešati, potom dodati pola kesice čili-senfa i opet dobro promešati.Prilikom mešanja, paziti da se povrće ne izgnječi. Malo pobiberiti i dodati tunjevinu, pa ponovo izmešati.
Namaz mazati na francuski hleb isečan na kriške i malo zapečen u rerni ili na tost hleb, koji je presečen po dijagonali.
Služiti uz salatu, nekoliko strukova mladog luka, iseckati na kockice i pomešati sa manjom glavicom zelene salate, dodati sitno seckani beli luk, posuti malo maslinovog ulja i sok od pola limuna.
No comments:
Post a Comment